Dragan Stojković

PIKSI

Legenda srpskog fudbala, sinonim za Niš i Radnički veliki Dragan Stojković Piksi postao je počasni građanin Gradske opštine Palilula, što je novoustanovljena nagrada i najviše priznanje ove niške opštine.

Na uručenju povelje, zlatnika u ime grada i monografije u prepunoj sali Narodnog pozorišta srspskog selektora dočekali su njegova učiteljica, prijatelji, rodbina, kolege, niške legende Čaira i nekoliko stotina mladih fudbalera iz niškh škola fudbala.

„To su bile godine koje ja nikada ne mogu da zaboravim, a neću ni zaboraviti. Mnogo sam srećam da sve vidim ovde, ne samo njih, ima tu još puno onih koje nisi mogli da budu ovde, ali ih se sećamo“, rekao je selektor Stojković pozdravljajući publiku u prepunoj sali Narodnog pozorišta.

Aktuelnom selektoru fudbalske reprezentacije Srbije uručena je povelja počasnog građanina ove opštine, ali su se rodile brojne ideje…da renovirani stadion na Čairu ponese njegovo ime i da kada završi sa reprezentativnom karijerom preuzme kao trener da vodi Radnički.

Povellja se uručuje “za posebe zasluge za promociju grada Niša i Gradske opštine Palilula u zemlji i inostranstvu i za izvanredan doprinos za promociju sporta i humanitarne aktivnosti“.

U toku programa prikazan je i kratak film o bogatoj karijeri selektora Stojkovića u izradi City Grupe i producenta Olivera Paunovića, koji je povodom jubileja veka postojanja FK Radnički – ove godine uradio film LEGENDE ČAIRA.

“Neće se naljutiti Dragan koga znam mnogo godina da sam mu videla jednu iskricu, jednu suzu u očima jer ovo je veliki dan za njega i veliki dan za grad Niš za GO Palilula i hvala predsedniku što je krenuo sa ovom inicijativom da pre svega naše ljude nagradimo, da im kažemo da mislimo na njih, da ih volimo, da im zahvaljujemo što su promovisali naš grad širom sveta, našu zemlji i da mu kažemo da istraje u svojim namerama“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U emotivnom obraćanju prisutnima, selektor Stojković je po ko zna koji put ponovio i istakao da voli njegovu Pasi Poljanu.

„Ja sam ovde odrastao volim Niš i ponosim se što time što sam potekao iz ovog grada. Hvala predesdniku Bratislavu Vučkoviću i njegovom timu. I kada svi kažete ovde “Piksi mi te volimo”, da znate da i ja vas volim i niko nam ništa ne može“ , rekao je Stojković.

Susret sa voljenim gradom, uvek budi neke emocije u meni, rekao je selektor.

„Sve ove reči koje sam čuo o meni, ja to ne mogu da opišem. Presrećan sam, trudiću se naravno da promovišem sve što se događa u ovom delu zemlje. Davaću dobar primer, kako u rezuultatima tako i u ponašanju. neizmerno sam srećan što vidim posle toliko godina neke ljude. meni kada kaže neko da sam legenda, ne, za mene su legende ovi ljudi koje vidite. Zbog njihovog truda kada sam došao u prvi tim, mnogo su se trudili oko mene, mnogo toga su me naučili, čuvali, pazili“, rekao je popularni PIksi.

Producent:

Oliver Paunović

Reditelj:

Nenad Petrović