Turistički film

Dobro došli u Svrljig

Gledajući film, mnogi će se začuditi kakvo bogatstvo postoji na samo pola sata vožnje automobilom od Niša do Svrljiga. Film će otkriti mnoge detalje o gradiću koji postaje sve atraktivniji za turiste.

„Koliko puta Vam se u životu desilo da gledate neki holivudski film o nekome ko na prvi pogled predstavlja apsolutnog autsajdera u svim kategorijama… i onda kako radnja krene da se razvija, zapravo shvatite da se radi o junaku sa pregršt skrivenih vrednosti koje ljubomorno čuva samo za sebe.

Upravo to je Svrljig. Mali, na oko neugledan gradić, koji poseduje neizrecive vrednosti, kulturna dobra, istorijske spomenike, prirodne lepote, kulinarske specijalitete i pre svega divne, pitome i gostoljubive meštane. I na vrlo sličan način je koncipirana priča o turističkim potencijalima ove varoši u našem najbližem komšiluku“, iskren je reditelj Vladimir Ristić.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, misterije, čudna imena sela i najneverovatnije priče. Upravo je delić svega toga filmska ekipa ponudila publici kroz video zapis.

Ali ipak… ostavljeno je prostora, da svako, po dolasku u Svrljig nastavi da traga i otkriva neverovatne potencijale skrivene i sačuvane, kako bi im pružile poseban užitak od aktivnog odmora, sportskog turizma, planinarenja i lova do apsolutne relaksacije u maltene banjskim uslovima

Producent:

Oliver Paunović

Reditelj:

Vladimir Ristić

Kamera:

Bojan Jovanović

Montažer:

Boban Rajković