Lutajuća sca & prijatelji

koncert "Za Miku i Minju"

Veliki koncert niških pevača i muzičara posvećen legendarnoj grupi „Lutajuća srca“ i njenim osnivačima Milanu Minji Markoviću i Miroljubu Miki Jovanoviću održan je 18. maja u Narodnom pozorištu Niš.

Spomenka Đokić, jedan od najboljih ženskih vokala bivše Jugoslavije i članica ovog legendarnog sastava već mesecima okuplja niške muzičare koji će biti deo programa, koji obiluje numerama ove poznate niške grupe.

Sam koncert prošaran je veoma poznatim numerama koje izvode niške muzičke snage. Svako od izvođača na koncertu u nekom trenutku sarađivao je sa članovima niškog sastava koji je žario i palio na prostoru bivših jugoslovenskih republika.

„Zadivljena sam reakcijom naših kolega muzičara koji su oberučke prihvatili poziv za učešće na koncertu. Svi vole da se okupimo na sceni i pevamo ne samo hitove naše grupe, već i neku možda zaboravljenu kvalitetnu muziku. Mislim da sam to bila dužna iz pijeteta prema Minji i Miki. Vlada Crnomarković i ja odužili smo se njima onako kako najbolje znamo a to je muzikom“.

Na koncertu gosti su bili i niški glumački par Ivana i Riki Nedović koji su puno sarađivali sa ovom niškom grupom i koji imaju puno anegdota iz rada sa ovim divnim darovitim ljudima. Pesme Lutajućih srca ali i svoje numere izvodili su i Ansambl Groš, Vokalna grupa Konstantin, Dejan Najdanović Najda i Nina Ćosić. 

Koncert su organizaciono i tehnički pomogli Studentski kulturni centar, Narodno pozorište i Grad Niš. Niške Vesti medijski su pokrovitelji koncerta i veliki prijatelji ovog sastava.

Producent:

Oliver Paunović

Kamera:

Goran Veljković